Oglaševanje

Preprosto božanska: kostanjeva torta brez peke

author
N1
12. okt 2025. 04:40
Kostanjeva torta brez peke
Foto: PINTEREST

Kremasta kostanjeva torta brez peke – jesenska sladica, ki očara vsakega sladokusca.

Oglaševanje

Ta kremasta kostanjeva torta brez peke je prava jesenska poslastica, ki se kar topi v ustih.

V hladnih, deževnih dneh ta torta postane zvezda vsake mize. Vsak grižljaj prinaša toplino, bogato, kremasto teksturo in pristen, očarljiv vonj jeseni – popolna poslastica, ki presega vse torte, ki ste jih doslej poskusili.

Oglaševanje

Priprava te torte je preprosta, rezultat pa izjemen. Osnova iz kostanjevega pireja in piškotov se topi v ustih, lahka stepena smetana pa ji doda neustavljivo mehkobo. Ni zapletenih postopkov, le sledite korakom in užitek je zagotovljen, priporoča srbski Informer, ki je objavil tudi recept.

Sestavine

  • 400 g kostanjevega pireja
  • 200 g mletih piškotov
  • 200 ml sladke smetane
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička vanilje v prahu
  • malo ruma po želji

Priprava

Kostanjev pire zmešajte z mletimi piškoti. Po želji dodajte malo ruma za dodatno aromo.

Oglaševanje

Sladko smetano stepajte s sladkorjem v prahu in vaniljo, dokler ne doseže čvrste, kremaste teksture.

V pekač najprej nanesite plast kostanjevo-piškotne mešanice, nato plast stepene smetane. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite vseh sestavin. Zgornjo plast zaključite s stepeno smetano in po želji okrasite z drobtinami piškotov ali naribanim kostanjem.

Pred serviranjem pustite torto v hladilniku vsaj 2–3 ure, da se okusi povežejo.

Oglaševanje

Uživajte v vsakem grižljaju

Ko enkrat poskusite to torto, se vam bodo običajne sladice zdele dolgočasne. Vsak košček prinaša občutek topline, zadovoljstva in prave esence jeseni. Vaša miza bo postala prava oaza uživanja in vsak, ki bo torto poskusil, si bo zaželel še enega kosa.

Delite to torto, delite veselje in uživajte v teh posebnih trenutkih, ki jih prinaša jesenski čas.

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih